Фотография за начинаещи

540,60 лв. 636,00 лв.
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Начало:  2024 г.        Продължителност:  5 седмици

Хорариум: 36 уч. часа

Занятия: присъствени в офиса на Центъра, в два дни от седмицата от 18.30 до 21.00 часа

Курса е с практическа насоченост и е организирано в 12 теми:

 1. Въведение. Видове фотографска техника. Предимства и недостатъци. Основни термини от фотографията. Процес на заснемане, как правилно да държим фотоапарата. Снимане в автоматичен режим. Режими на заснемане сцени.
 2. Полуавтоматични и ръчни режими на настройка. Експонационен триъгълник - скорост, бленда, ISO. Настройки на бленда и скорост. Фокусиране и методи на фокусиране при фотоапаратите. Режими на фокусиране. Снимане в приоритет на бленда и приоритет на скорост.
 3. Обектив. Значението на обектива за снимката. Видове обективи и характеристики. Настройка на блендата. Дълбочина на полето. Избор на обектив. Твърди и варио обективи. Преходници за обективи. Филтри и приставки.
 4. Режими на измерване на светлината. Корекция на експозицията Цветова температура. Баланс на бялото. Постигане на естествени и реални цветове. Ефекти с баланса на бялото. Обсъждане на заснетите кадри.
 5. Специфични настройки на скорост, бленда и ISO. Снимане при високо ISO, нощна фотография. Значение на скоростта за снимката.
 6. Предметна фотография. Осветление. Опитна постановка и снимачно поле. Снимане в студио и на открито. Макро снимки, макро обективи. Ефекти от дефокус, боке. Макро снимки на цветя. Зрителен ъгъл. Обективи.
 7. Фотография на градски пейзаж. Предварително композиране на кадъра. Златно сечение. Правило на третините. Вградени инструменти във фотоапарата за подходяща композиция. Водещи линии. Дълбочина и преден план. Изкривяване на обективи.
 8. Портретна фотография. Снимки на деца и събития. Композиция, фон, осветление. Портретен обектив. Снимки в студио и на открито. Боке. Осветление и игра със сенките.
 9. Снимане с малко светлина, домашна обстановка, заведение и вечерни снимки. Използване на вградена или външна светкавица. Нощни снимки. Режими за нощни снимки от ръка или със статив.
 10. Пейзажна и туристическа фотография. Композиция и преден план. Портретни снимки на пейзажен фон. Подходящи обективи.
 11. Ефектна фотография. Фокус и дефокус. Игра със цветовете. HDR фотография. Вградени режими във фотоапарата. Софтуер за обработка на снимки на компютър. Приложения за смартфон.
 12. Професия фотограф. Оборудване за външни и оборудване за студийни снимки. Необходима квалификация и документи. Избор за регистрация на свободна професия или собствена фирма.

Обучението приключва с полагане на тест. На успешно положилите го се издава сертификат.

Лектор по темите и модератор на упражненията  Лилия Йотова – председател на Асоциацията на професионалните фотографи, докторант в УНСС, катедра „Интелектуална собственост“, член на Съюза на Българските Журналисти, член на Федерацията на Европейските Професионални Фотографи, Сертифициран европейски фотограф, Сертифициран обучител за етично снимане на деца. Лилия има и 4 сертификата от Световната организация по интелектуална собственост в частта за художествена собственост, авторско право и сродни права. Дългогодишен професионален фотограф, с много опит от практиката.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!